четверг, 16 марта 2017 г.

Корупція у навчальних закладах – як з цим боротися?

Цікавою та змістовною стала зустріч учнів Сокирянського ВПУ та представника Центру Правової допомоги, яка відбулась 15.03.2017 року.
Олександр Іванович Хорошенюк, заступник начальника Сокирянського бюро правової допомоги, виступив з лекцією на тему: «Корупція у навчальних закладах: винна система і… студенти». Супровід мультимедійної презентації здійснювала практичний психолог училища Світлана Миколаївна Волкова.
Тема лекції є досить актуальною для сучасної молоді. Адже, саме підкупи та хабарництво – для учнів та студентів легкий шлях «здобувати освіту». Але як наслідок – втрата мотивації до навчання та бажання власним розумом здобувати якісну освіту.
Звіти, опитування, статистика в Україні щодо дій корупційних схем, створення держорганів боротьби з корупцією та громадських організацій – зводяться воєдино до прийняття нормативних рішень, несення відповідальності та покарання злочину.
Олександр Іванович завершив лекційну промову словами міністра освіти і науки України Лілії Гриневич: «Освіта – не заради освіти, а заради громадянина, який має скористатися всіма можливостями, щоб постійно розвиватися і здобувати все вищі рівні освіти».

Комментариев нет:

Отправить комментарий